Şirketimize ait olan ve tescilli markalarımıza ait AR-GE ÇALIŞMALARI devam etmekte olup; kısa bir süre sonra ‘’PARFÜM, DEODORANT, KOLONYA, ŞAMPUAN, SABUN’’ gibi ürünler ile ERKEK ve BAYAN çeşitleri ile üretim ve satış faaliyetlerine başlayacağımızı bildirmek isteriz...
PARFÜM NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
Parfüm, kokulu uçucu yağlar, aroma bileşikleri, sabitleyici ve çözücülerin bir araya getirilmesi ile elde edilen güzel kokuların karıştırılmasıyla ortaya çıkan son ürüne verilen isimdir. Parfüm seçmek ve sürmek aslında ciddi bir iştir ve herkesin parfüm sürerken kendi yöntemi bulunmakla beraber; bazı yöntemler diğerlerinden daha çok işe yarar.
- Parfümü seçerken bileğinize veya parmak uçlarınıza sıkın. Bu noktalarda kan akışı yoğun olduğu için; teninizin ısısı yüksektir ve kokunun çabuk yayılmasını sağlar. Parfüm tamamen kuruduktan sonra; aralıklarla koklayın ve nasıl değiştiğine bakın.
- Parfümün içindeki kokulu yağlar, aromalar ve alkol kolayca çözülür, bu da kokunun kaybolmasına veya değişmesine sebep olur. Dolayısı ile aşırı sıcak ve nemden uzak tutmaya çalışın.
- Parfümün teninizde kalıcı olabilmesi için; cildinizi kokusuz bir nemlendiriciyle nemlendirin ve parfümünüzü sürün. Ayrıca; kokuyu aktive eden şey ısı olduğu için nabız noktalarının parfümün en çok yayılmasını sağlayan yerler olduğunu unutmayın. Bunlar el bilekleriniz, kulak arkası, dirsek içleri, dizlerinizin arkası ve ayak bileklerinizdir.
- Parfümün en iyi kullanılacağı yer aslında saçlarınızdır; ancak parfümler alkol ihtiva ettikleri için saç tellerinizi kurutabilir. O yüzden az miktarda parfümü saç fırçanıza sıkıp, saçınızı bununla taramanız yeterli olacaktır.
- Parfümün damlacıklarını yaymayın; kurumasını bekleyin; böylece parfümünüz gün boyu sizinle olacaktır.
- Parfüm kıyafetlerde genellikle uzun süre kalır; ancak parfümü kıyafetlerinize sıkmak kokuyu tatsızlaştırır. Koku olması gerektiği gibi buharlaşamaz, çünkü yağ moleküllerinin ısıya ihtiyacı vardır. Bu sebep ile en doğru parfüm sıkılacak yerler; el bilekleriniz, kulak arkası, dirsek içleri, dizlerinizin arkası ve ayak bileklerinizdir.
DEODORANT NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
Deodorant, vücudun koltuk altı, ayak ve diğer bölgelerinde terlemenin bakteriyel arzından kaynaklanan vücut kokusunu önlemek için vücuda uygulanan bir maddedir. Deodorantların, ter önleyicilerinin bir alt grubu, ter bezlerini etkileyerek kokuyu etkiler ve terlemeyi önler. Unutmayın ki ter kokuları ile savaşmada; ilk kural temizliktir.
- Deodorant kullanımının en önemli noktası; deodorantların temiz ve kuru koltuk altına uygulanıyor olmasıdır, böylece en iyi ve etkili sonucu alabilirsiniz.
- Ter kokan bir koltuk altına tekrar tekrar deodorant sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın karışımından oluşan ağır ve kötü bir kokuya neden olur.
- Sabahları temiz ve kuru koltuk altına deodorant uygulamak en iyi yoldur.
- Sprey deodorantlar, koltuk altına 15 cm mesafeden ve kutu dik tutularak püskürtülmelidir. Eğer bu sprey antiperspirant özelliğe sahip pudralı bir deodorant ise mutlaka çalkalandıktan sonra kullanılmalıdır.
- Deodorantı giysilerinize sıkmaktan kaçınmalısınız, çünkü leke yapabilirler.
- Roll-on ve stick deodorantlar koltuk altına sürülerek kullanılır. Uygulama öncesinde koltuk altınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun, böylece en etkin sonucu alırsınız.
- Gün ortasında deodorant kullanma ihtiyacı hissederseniz; koltuk altını tekrar temizlemeniz gerekir. böylece en iyi sonucu alabilirsiniz.
KOLONYA NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
Kolonya, etil alkol, su ve limon, çiçek, tütün ve turunçgiller esansları gibi hoş koku veren maddelerin karışımından oluşan bir tür parfümdür. Ancak; kolonya özellikleri itibariyle parfüm ve deodorant gibi ürünlerden ayrışır.
- İçeriğinde kullanılan etil alkol ferahlatıcı etki yaratır ve çok çabuk uçar. İçeriğinde etil alkol kullanılan kolonyanın; diğer bileşenleri ise su ve esans bazlı sıvılardır.
- Cilde sürüldükten sonra içerisinde bulunan alkolün hızla buharlaşması ve bu sırada buharlaşan alkol moleküllerinin çevrelerinden ısı çekmesi nedeniyle kullanan kişiye bir serinlik verir ve genelde ferahlamak için kullanılır. Bu sebep ile cilde sürülürken dikkat edilmesi gerekir ve gözler ile temasından kaçınılmalıdır.
- Bunun dışında keskin kokusu sebebi ile ayıltıcı özelliği vardır. Bu sebep ile tıbbi ve hijyenik sebepler ile de kullanılmaktadır.
ŞAMPUAN NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
Şampuan, kimya endüstrisinin bir ürünü olmakla beraber; doğal kozmetik firmaları tarafından da üretilmektedir. Çoğunlukla kremsi ya da akıcı bir yapıya sahip olup, genellikle yapılarında koku verici olarak çeşitli parfümler bulundurmaktadırlar. Temizleme ve saç yağlarını almasının yanı sıra saça kolay taranabilme ve parlaklık sağlamaktadır. Bunların yanı sıra yapılarına katılan pH düzenleyicilerin sayesinde yağlı saçların daha iyi bir şekilde temizlenmesini ya da saçta kepek oluşumunu azaltmaktadırlar.
- Ilık veya soğuk su ile saçı ve saç derisini ıslatın (sıcak su saçı ve derisini kurutur). Avuç içine bir miktar şampuan alın; ellerinizle ovuşturduktan sonra şampuanı saçınıza sürün ve parmak uçları ile saç ve saçlı deriye masaj yapın ve durulayın.
- Su ılık veya soğuk olmalı, asla çok sıcak olmamalıdır. Saçlarınızı ağırlaştırmamak için şampuanı yalnızca bir kez kullanın. Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın.
- Şampuan, banyo yaparken saç ve saç derisini temizlemek için kullanılan saç bakım ürünüdür. Şampuanların büyük çoğunluğu sudur; kalan kısım ise yıkama, yumuşatma, elektriklenmeyi önleme görevi üstlenmiş maddelerdir.
SABUN NEDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?
Sabun halk dilinde yağlı, kirli şeyleri temizlemek için kullanılan bir maddedir. Kimyasal bakımdan sabun; yağ asitlerinin ya sodyum, ya da potasyum tuzlarından meydana gelen bileşiklerdir. ... Sabun moleküllerinin yapısı hem suyla, hem de yağlarla birleşmeye karışmaya yatkındır. Kimyasal olarak sabun aslında tuzdur. Günümüzde sabun yalnızca kostik (sodyum hidroksid ve türevi), yani bazdan üretilmektedir; satın aldığınız sabun içerisinde, kostik kullanılmadığını iddia ediliyorsa, bu sizi aldatmaya yönelik bir çabadır. Kostiksiz sabun üretimi için çabalar vardır.
- Katı sabunlar, sıvı sabunlara oranla çok daha doğal bir üretim sürecinden geçiyor olsa da; yüzeylerinde yüksek miktarda zararlı bakteri barındırıyor. Dolayısıyla ellerimizi yıkadığımızı zannederken aslında üstü tamamen bakteri kaplı sabunlarla ellerimizi daha fazla bakteriyle buluşturabiliyoruz. Uzmanlar iki üç kişilik bir ailenin evde katı sabun kullanmasının çok fazla risk taşımadığını belirtiyor.
- Ellerin yıkanması sonrası katı sabunun yüzeyinde kalan bakterilerden, sabunun üzerinde kalan köpüğünü su ile temizleyerek kurtulmak mümkün ve kolay, ancak özellikle bakteri alış verişinin çok yoğun olduğu hastane, okul, restoran, plaj, AVM gibi alanların tuvaletlerinde katı sabun kullanımından kaçınmak gerekiyor.
- Sıvı sabunların katı sabunlardan daha az bakteri taşıdığı biliniyor ve kabul ediliyor. Ancak sıvı sabun kullanımında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Sıvı sabunlar oksijenle temas ettikçe bulundukları kapta bakteri üretmeye başlıyor. Dolayısıyla sıvı sabun kaplarını yeniden doldurmadan önce iyice yıkayıp temizlemek ve bir sıvı sabunu kabında çok uzun süre bekletmeden tüketmek gerekiyor.
- Sıvı sabunlarla ilgili bilinmesi gereken bir diğer konu ise sıvı sabunun aslında katı sabunun sıvılaştırılmış hali olmadığı. Sıvı sabun, kimyasal yağ asitlerine köpürücü maddeler ve bozulmasın diye antibakteriyel kimyasallar ile karıştırılarak üretiliyor. Dolayısıyla uzun süreli kullanımda sıvı sabunlar cilt kuruması ve cilt çatlaklarına yol açabiliyor.
- Triclosan adı verilen ve bakterileri öldürme amacıyla anti bakteriyel sabunlara konulan madde cilt kuruluğu, kaşıntı ve egzamaya yol açabiliyor.
- Tüm bu bilgilerin yanında, farklı cilt tipleri ve cilt problemleri için farklı sabun tipleri bulunuyor. Bu sabunları kullanmadan önce cilt doktorunuza danışmak önem taşıyor. Günlük kullanım içinse katı mı yoksa sıvı sabun mu kullanacağınız ise hem tercihinize hem de dikkatinize kalıyor.